Wij bieden de mogelijkheid om op verschillende manieren een proeverij bij te wonen.
De proeverij wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en is zo dynamisch vorm te geven.
Ook diverse thema's kunnen de avond bepalen. Denk hierbij aan biertypen, landen, een smaakrichting, gerijpte bieren.....
De gerechten zijn in amuse/voorgerecht portionering en vanaf 5 gangen.
De proeverij kan op de gewenste locatie plaatsvinden vanaf 15 personen.
Aantallen / prijzen / invulling is flexibel en meer vormen zijn mogelijk. Informeert u vrijblijvend.

De Proeverij
Wij hanteren vier basisvormen:

Bier
Tijdens de proeverij worden 5 tot 12 bieren geschonken en toegelicht met een begeleidende Powerpoint presentatie.
De schenkmaat ia afhankelijk van het aantal bieren en gewenste hoeveelheid.
Vanaf 15 euro pp.*

Bier / Spijs
De combinatie van bier en gerechten kan verrassende ontdekkingen opleveren.
Contrasten, versterkende elementen of juist een samenkomst welke een onverwachte wending geeft.
Een mooie ontdekkingsreis op smaakgebied welke interessante inzichten kan geven.
Vanaf 29 euro pp.*

Bier / Wijn / Spijs
In samenwerking met Wijnhandel Storms uit Nederweert verzorgen wij met sommelier Maurice Born een combinatie van bier, wijn en spijs.
De bieren en wijnen worden afgestemd op elkaar en de gerechten.
Zo ontstaat een spannend geheel wat deze reis in smaak een ware ontdekkingstocht maakt.
Wat past bij elkaar? De ene keer het bier, de wijn of zelfs beiden?
Wat heeft de één nodig en waar complementeerd de ander?
Vanaf 49 euro pp.*

Champagnebier / Champagne / Spijs
Maak kennis met deze byzondere dranken.
Verschillende jaargangen Champagne, NV, stylen en bijpassende gerechten maken deze proeverij tot een 'sprankelende' beleving.
Het ontdekken waard zijn ook de diverse soorten Champagnebieren, van licht en fris tot voluptueus en verleidelijk.
Laat u meenemen op een onvergetelijke reis!
Vanaf 79 euro pp.*

Begeleiding
De proeverijen worden begeleid door Peter Bouman (brouwer / Diplom Biersommelier) en Maurice Born (v/h Sommelier restaurant Aubergine*).
Beiden hebben ruime werkervaring in gedegen restaurants, zowel in de keuken als in de bediening.
Dit maakt dat wij met onze kennis en kunde u enthousiast  kunnen voorzien van gefundeerde informatie over onze gezamelijke passie: SMAAK!

Voorbeelden Bier / Wijn / Spijs

Tartaar van wilde zeebaars / limoen / groene kruiden / tomaat confit
Cuvée la Nuit Riesling, type Champagne Blond
2016 Prediction, Sauvignon Blanc, Slowakije

***

Gevogelte gegaard in ganzenvet / appelsalade / appelchips  
Cuvée  la Nuit Rosé, type Champagne Rosé, 5 mnd. vatrijping Barrique
2014 Niersteiner Oelberg Riesling, Duitsland  

***

Terrine van gegrilde groenten / geitenkaas / knolselderij / knoflook croutons
Heinrich, type Dortmunder Export
2016 Domaine Provenquiere le Téméraire, Frankrijk   

***

Zacht gerookte eendenborst / aardpeer / Aceto Balsamico
Belhamel, type Barley Wine ongefilterd
2016 Vidigal, Hand Made, Vinho Tinto, Portugal   

***

Stoof van zacht gegaard rundvlees / Roseval aardappel / peperkoek
Donker Sur Lie, Ben Nevis, type Quadrupel, gerijpt op Whiskyvaten
2017 COMPOSIZIONE Gaetano Donizetti, Vino rosso d'Italia    

 

*De genoemde prijzen zijn inclusief bier / wijn / tafelwater / brood / spijzen / BTW